Kaş Kaldırma
Kendimizi ifade etmek için en çok mimik ve jestlerimizi kullanırız. Bu ifadeler için en çok da kaşlarımızdan destek alırız. Kaşlarımızı her hareket ettirdiğimizde alın bölgemiz harekete geçer. İlerleyen yaşlarda alnımızdaki hareketler kaşlarımız ve göz kapaklarımızda düşmelere neden olur. Bunu yanında sürekli yapılan kaş, göz ve alın hareketleri nedeniyle zaman içerisinde yüzümüzde kırışıklıklar ve derin çizgiler meydana gelir. Kaşlarımız arasında oluşan derin çizgiler, olduğumuzdan daha sert, somurtkan ve sinirli görünmemize neden olur. Tüm bunlarla birlikte kırışıklık ve çizgiler ruh halimiz ne olursa olsun sürekli solgun bir yüz ifadesi ile dolaşmamıza da neden olur.
Yüzümüzde bulundukları bölge itibariyle kaşlarımız, gözlerimiz ve alnımız birbirine oldukça yakındır. Birbirleriyle organik bağ içerisinde olan bu organlarımız zamanla senkronik bir biçimde deformasyona uğrar. Kaş kaldırma operasyonu esnasında göz kapağı ve alın estetiği gibi müdahalelerden destek alınır. Teknolojideki gelişmeler sayesinde iz bırakmadan, herhangi bir ağrı olmadan, his kaybına maruz bırakmadan minimum sürede kaş kaldırmak mümkün olmaktadır.
Kaş Kaldırma Yöntemleri
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Yöntemleri
Botoks Yöntemi: Bu yöntemde kenar, alt ve üst bölgelere botoks enjekte edilerek kaşın konumu değiştirilir. Şekillenmiş ve kalkık görünümlü kaşlara ulaşılır.
İp ile Kaş Kaldırma Yöntemi
İple kaş kaldırma (askı) yönteminde, lokal anesteziyle uyuşturulan bölgeye yapılan müdahalelerle kaşlar, cilt altındaki dokulara askılanmaksuretiyle kaldırılır. Kişi birkaç gün içerisinde normal hayatına dönebilir. Uzun soluklu çözüm elde edebilmek için, 1-2 yıllık süre zarfında işlem tekrar edilmelidir.
Dolgu İle Kaş Kaldırma Yöntemi
Kaşların uç kısımlarındaki bölgede, cildin alt kısmına dolgu uygulaması yapılır. Bu kolay yöntem ile kaşların 1-1,5 mm kalkması sağlanır.
Fokus Ultrason Yöntemi
Ultrason uygulaması ile ciltte ve deri altında gerilme yaratılarak kaşların kalkması sağlanır. 1 aylık süre zarfında etkileri kendini gösterir. Uygulamanın ömrü 1 yıl boyunca devam edebilmektedir.
Altın İğne Radyofrekans Sistemi ile Kaş kaldırma yöntemi 1 ay ara ile 3 seans şeklinde uygulanır. Mekanik ve kollajen yenileyici etki ile kaşlardaki düşüklüğün derecesine göre rahatlama sağlanır. Yılda bir kez tekrarlanarak etkinin devamı sağlanır.
Ameliyatlı Kaş Kaldırma Yöntemleri:
Şakak Germe Estetiği: Bu yöntem, şakağın yer aldığı bölgen deri parçası çıkartmak suretiyle uygulanır. Ancak bu yöntemin en sıkıntılı yanı, ilerleyen zaman dilimi içerisinde saçsız alanların geniş izler bırakmasıdır. Bu nedenle çok fazla tercih edilmemektedir.
Endoskopik Kaş Kaldırma Yöntemi: Şakak bölgesinden açılan minik kesikler içinden geçen endoskopik aletler sayesinde alt ve üst doku birbirinden ayrılır. Ayrılan parça yukarı vidalanarak sabitlenir. Kaşlar istenilen şekilde konumlandırılır.
Ameliyatsız Kaş Kaldırmanın Avantajları
+ Kesik olmadan kaşlara müdahale etmek mümkündür.
+ Tıbbi ilaçlara ihtiyaç duyulmaz.
+ Operasyonun hemen ardından bireyler normal hayatlarına dönebilir.
+ İşlem 10-15 dakikalık süreyle tamamlanır.
+ Ciltte his kaybı oluşmaz.
+ Ciltteki derin ve kalıcı çizgiler yok edilir.
+ Cilt eski canlı ve sağlıklı görünümüne kavuşur
+ Kaş Kaldırma Kimlere Uygulanabilir / Uygulanamaz?
+ Kaş kaldırma tekniği, her yaşta hastaya uygulanabilir. Ancak sadece ön saç çizgisi geriye gitmiş, alnı geniş kişilerde uygulama yapılmaz.
Kaş Kaldırma Tekniklerinde Ücret Tarifesi
Her bir teknik uygulama için ücret, kişinin cilt ve kaş yapısına bağlı olarak değişmektedir. Detaylı bilgi için telefon numaralarımızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Kaş kaldırma ameliyatı tek başına planlanabildiği gibi göz kapağı estetik ameliyatları ile birlikte de yapılabilir. Göz kapağı estetiği ameliyatları ile kombine edilmesi ile göz çevresi, kaşlar ve alına daha uzun süreli gençlik sağlamaktadır.
Yaşlanma sürecinde yüzümüzdeki tüm dokuların esnekliği azalır ve sarkmalar oluşur. Alın ve kaşlarımızın aşağı sarkması ise göz kapaklarımızın daha da sarkmasına neden olur. Alnımızdaki çizgiler ise sinirli, uykulu, yorgun ya da mutsuz görünmemize neden olabilir. Alın germe ya da kaş kaldırma ameliyatları ile gözlere ve alın bölgesine daha dinç ve enerjik bir görünüm amaçlanır.
Endoskopik Kaş Kaldırma
Kaş kaldırma ameliyatlarında birçok farklı yöntem uygulanabilir ancak günümüzde en sık uygulanan, en popüler olan yöntem endoskop denilen küçük ve ince kameralar yardımıyla, alına hiç kesi yapmadan ve iz bırakmadan yapılan işlemlerdir. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatlarında saçlı derinin iç kısımlarında birkaç farklı noktadan küçük delikler açarak, hemen hemen hiç kanamaya yol açmadan ve alında iz bırakmadan ameliyatı gerçekleştirmek mümkündür. Bu yöntem sayesinde eski yöntemlerde oluşan skar (yara izi) oluşumu engellenir ve daha az şişlik oluşması ile iyileşme döneminin çok daha kısa sürmesi sağlanır.
Bunun dışında kaş üstünden, alındaki kırışıklıklardan ve saç çizgisinden yapılabilen gizli kesilerle de kaş kaldırma ameliyatları yapılabilmektedir. Bu işlemler genellikle daha ileri yaşlarda olan ve ciddi kaş sarkması bulunan hastalarda uygulanmaktadır. Yapılan kesi yerlerinde neredeyse hiç iz kalmamaktadır.
Kaş Kaldırma Sonrası İyileşme Süreci
Kaş kaldırma / alın germe ameliyatı sonrasında kaşlarınızın etrafına ve alnınıza bant-pansuman uygulanır. Bu dönemde alnınıza soğuk kompres uygulayarak ödemlerin daha hızlı inmesine yardımcı olabilirsiniz. Ameliyat sonrası dönemde alnınızda hafif bir şişlik oluşabilir ancak morluk sıklıkla karşılaşılan bir durum değildir. Ameliyatınızın 3. gününde saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Ameliyattan sonraki 7. günde saçlarınızın içindeki dikişler alınacaktır. Hastalar genellikle ameliyattan sonraki ilk haftanın sonunda alınlarındaki şişliklerin yok olması ile birlikte kendilerini tamamen iyileşmiş hissederler. Ameliyat sonrasında geçici bir süre için kaşlarınızı ve alnınızı hareket ettirmekte zorluk ve alnınızda hissizlik yaşayabilirsiniz, bu ameliyatın normal iyileşme süreci içinde beklenen bir durumdur.
Kaş Kaldırma Ameliyatı Hakkında Öğrenmek İstenenler
İdeal kaş nasıl olmalı? Kaşlar erkeklerde ve kadınlarda farklı mı olmalı?
Değişen moda akımları ile ideal kaş pozisyonunun, şekli, kalınlığı, sivriliği, yukarı ya da aşağı yönelimi yıllar içinde sürekli değişime uğramıştır. Günümüzde ideal kaş bir çizgi gibi değil yay gibi hafif bir kıvrım gösterir, en yüksek noktası göz bebeğinin dış hizasında , kaşın başlangıcı gözün iç hizasının yaklaşık 1,5 cm üzerinde ve bitiş noktası gözün dış hizasının 2-2,5 cm üzerinde olmalıdır. Ayrıca ideal kaşın kıvrım yaptığı noktanın başlangıç ve bitiş noktalarının yatay bir çizgi hizasında olması, uzunluğunun ise gözün enlemesine uzunluğu kadar olması beklenmektedir.
Kaşların beklenen bir başka görev daha vardır, kaşların kendi güzelliğini sergilemesinin yanı sıra, gözlerin güzelliğini de ortaya çıkarması önemlidir.
Kaş tasarımı yaptırsam, kaş kaldırma ameliyatına ihtiyacım kalmaz mı?
Kaş tasarımı ile son yıllarda oldukça iyi sonuçlar alınabilmekte, bu konuda çok iyi sonuçlar elde eden merkezler bulunmaktadır.
Ancak iki uygulama arasındaki keskin sınırları ve limitleri çok iyi bilmek gerekmektedir. Kaş tasarımı ile kaşınıza şekil verebilir, eksik olduğu noktaları tamamlayabilirsiz. Ancak kaşlarınız olması gerekenden aşağıda yerleşmiş, sarkmış ise bunu kaş tasarımı ile değiştiremezsiniz. Böyle bir durumda sizin için tek seçenek kaş kaldırma ameliyatıdır.
Botoks yaptırdıktan sonra kaş kaldırma ameliyatlarına gerek var mı?
Kaşlarımızı kaldırmak için Botks son yıllarda en sık kullanılan uygulamalardan biridir. Botks bu konuda gerçekten etkin, basit, tekrarlanabilir bir işlem olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Çünkü ofis ortamında kolaylıkla uygulanır, riskleri çok çok azdır, ameliyattan korkan ve kaçınan insanlar için kaş kaldırabilmek için yegane fırsattır..
Buraya kadar hepsi doğrudur ancak Botks’un da limitleri vardır. Öncelikle şunu çok iyi bilmeniz gerekir, Kaş Kaldırma amaçlı botks yapılan her hastada kaşları kaldırmak mümkündür ifadesi ne yazık ki doğru değildir. Daha önce hiç duymamıştınız değil mi? Nedeni ise şu; kaşlarınızın aşağı sarkmasına neden olan etmenlerden biri gözlerinizin etrafını saran kas yapıları ise Botks’tan fayda görürsünüz. Aksi bir durumda yani farklı bir anatomik yapınız varsa, bir değil, yüz şişe de botks yaptırsanız kaşlarınızı 1 mm bile kaldıramazsınız.
Ayrıca botks ile kaşların sadece dış kısımlarında bir kalkma sağlayabilirsiniz. Çok ciddi miktarda kaş sarkması varsa da yine botks yetersiz kalacaktır, zira botks ile sağlayacak kalkma işlemi genellikle 3-4 mm’yi geçmez. Etkilerinin kalıcı olmaması ise botksun bir diğer dezavantajıdır.
Ameliyatla kaş kaldırmanın hiç mi riski yoktur?
Kaşları olması gerekenden daha fazla ya da daha az kaldırmak, istenmeyen estetik sonuçlara neden olabilir. Eğer kaşların başlangıç noktaları (yani yüzümüzün ortasına yakın olan kısımları) çok kalkarsa hayret veren, şaşırmış bir ifade yüze yansır. Kaşların bitiş noktaları (yani kulaklarımıza yakın olan kısımları) çok kaldırılırsa, bu sefer de kızgın bir ifade yüze yansır ve kaşlarla gözlerin ilişkisi ve etkileşimi azaltılmış, gözler fazlasıyla ortaya çıkartılmış olur ve sonuçta doğal olmayan ve istenmeyen bir görünüm ortaya çıkarır. Bu nedenle tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi tecrübe çok önemlidir. Hekiminize bu ameliyatlar konusundaki tecrübesini mutlaka sorun ve daha önce yaptığı vakaları göstermesini rica edin.
Konya'da kaş kaldırma, kaş kaldırma botoks uygulaması, Uzm. Dr. Ayça Tuğrul tarafından yapılmaktadır.